http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201305/w728/fhjkkk_01857900.jpgVinde-ţi averile şi le dă săracilor şi vino şi-mi urmează Mie” (Matei 19, 21)

ACUZE… Anchetat de politistii vasluieni într-un dosar economic care nu s-a finalizat nici acum din cauza unor manevre de culise, un fost preot de la Bacãu face “ravagii” în Norvegia, acolo unde este acuzat cã fraiereste românii pe bandã rulantã. Petricã Leascu a fost implicat, în 2011, într-un scandal de proportii în interiorul Episcopiei Husilor, atunci când s-a aflat cã se aliase cu un preot din zona Husilor, Gimi Petru Oprea, pentru a fraieri statul român cu suma de 6 miliarde lei vechi.

Leascu, de loc din zona Oituz, judetul Bacãu, fusese coleg de facultate cu preotul Oprea, iar acesta, în baza relatiilor apropiate, i-a dat o lucrare de reparatii la biserica din satul Gusitei, comuna Dimitrie Cantemir, însã lucrarea nu s-a mai executat, iar firma lui Leascu a intrat în faliment. Acum, fostul preot este acuzat de români stabiliti în Norvegia de faptul cã ar fi înselat alti români care îsi duc zilele în Oslo, oameni necãjiti, pe care i-ar fi tras în teapã pentru o sumã de peste 6.000 de euro.

Daniel Solheim, un român stabilit în Oslo, ne-a contactat ieri de la mii de kilometri depãrtare, pentru a ne spune o poveste halucinantã. “în octombrie 2011, ati scris în ziarul dvs. despre doi preoti care ar fi încercat sã pãcãleascã statul român cu sase miliarde de lei. L-am cunoscut personal, din pãcate, pe unul dintre cei care ati scris, Petricã Leascu, si vãd cã tot ceea ce ati scris se adevereste. A fugit din Norvegia dupã ce a înselat români de aici, care cãutau locuri de închiriat, luând cu el toti banii oamenilor necãjiti, peste 36.000 de coroane, în jur de 4.000 de euro.

Mi-a spus cã se duce la Berlin, sã ia o masinã pentru activitatea lui de constructii, iar de ieri (30 aprilie, n.r.) nu mai rãspunde deloc la telefon”, explicã românul, cãsãtorit cu o norvegiancã. Acesta spune cã l-a cunoscut pe Leascu în decembrie 2012, el având un centru ecumenic în capitala Norvegiei, la care vin multi români necãjiti. Petricã Leascu, dupã ce si-a bãgat firma din Bacãu în faliment, Lender Constructii Onesti, lãsând politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vaslui cu un dosar nerezolvat, a fugit în Norvegia, unde a deschis o firmã Leascu Bygg, cu profil tot de constructii. Mergând prin oras, spune Daniel Solheim, ar fi întâlnit tot felul de români, printre care si trei muzicanti romi, dar si o femeie analfabetã, pe care i-a înselat cu zeci de mii de coroane, promitîndu-le cã le va da locuri într-o tabãrã de barãci de la periferia orasului Oslo.

“A înselat persoanele spunând cã îi va caza în acea tabãrã, drept pentru care au plãtit, fiecare, 10.400 de coroane, care reprezenta garantia la chirie pe o lunã de zile. Când s-au dus românii la proprietarul taberei cu chitantele eliberate de Leascu, acesta a spus cã omul este un mincinos si cã nu mai locuieste acolo, având datorii de plãtit la chirie. Pãrea un om de treabã, pe urmã am aflat cã fusese si preot în România, dar a venit în Norvegia, spunea, ca sã munceascã, sã facã bani si sã-si aducã si sotia acolo. Eu am pierdut cam 2.000 de euro, m-a înselat, dar grav este cã si-a bãtut joc de o femeie amãrâtã, tot româncã. I-a promis cã o va caza la acea tabãrã, i-a luat toate economiile si acum femeia plânge cã mai are doar 41 de coroane si nici nu are unde sã stea.

O doamnã norvegiancã avea grijã de femeia respectivã, care nici nu stie carte, si m-a sunat sã mã întrebe dacã Leascu acesta e de încredere, sã scoatã toate economiile amãrâtei, sã i le dea pentru chirie. Uitati asa se comportã un român cu alti români”, spune Daniel Solheim. Acesta a mers la politie si a luat mai multe formulare, pentru a formula plângere împotriva fostului preot de la Bacãu. Solheim este decis sã se adreseze unitãtii norvegiene de politie care se ocupã de cazurile în care sunt implicati cetãteni strãini si sperã ca adevãrul sã iasã la ivealã.

în 2011, fostul preot Leascu ameninta pe toatã lumea!

Fostul secretar al Protoieriei Husi, preotul Oprea Gimi Petru, a fost bãnuit de afaceri necurate cu firma controlatã de Leascu, Lender Constructii SRL Onesti, dupã ce s-a aflat cã virase aproape 6 miliarde de lei vechi în conturile firmei respective. Leascu si Oprea au pus la cale un plan, prin care banii alocati de statul român pentru reparatiile bisericii din satul Gusitei au fost transferati în mare grabã în conturile firmei Lender Constructii Onesti, ai cãrui actionari erau un enorias din comuna Oituz, unde preotul Leascu oficia slujbe, si fratele preotului, Laurentiu Leascu.

Preotul Oprea a semnat un document de platã cãtre firma Lender Constructii SRL Onesti, în 22 decembrie 2006, prin care suma de 5 miliarde lei vechi primitã de la Guvern pentru reparatia bisericii din Gusitei era viratã în totalitate societãtii din Onesti, fãrã ca acesta sã se fi apucat de treabã. Imediat dupã ce a fost dat afarã din preotie, pentru cã fondurile primite în întelegere cu alti preoti nu mai veneau, Leascu a bãgat firma în faliment. Dupã ce Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vaslui a deschis o anchetã pe marginea acestui scandal, fostul preot din comuna Oituz s-a simtit lezat de faptul cã este chemat sã dea declaratii, asa cã a reclamat conducerea Politiei Judetene la MAI.

Preluat de pe http://www.vrn.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments