Islanda ia în considerare construirea celui mai lung cablu electric subacvatic din lume până în jurului anului 2020, profitând de avantajul resurselor abundente de energie geotermală, cu scopul de a furniza Marii Britanii energie verde, a declarat directorul executiv al producătorului naţional de electricitate, informează Reuters.

‘Putem funcţiona ca o baterie verde pentru Marea Britanie’, a declarat, într-un interviu, Hordur Arnarsin, directorul executiv al companiei Landsvirkjun.
‘Considerăm că este o situaţie de câştig pentru ambele părţi, deoarece avem o sursă flexibilă de energie regenerabilă, care ar putea fi folosită pentru a echilibra (aprovizionarea şi cererea în Marea Britanie)’, a spus Arnarson în interviu. ‘Va fi cel mai lung cablu subacvatic din lume’, a adăugat el.

Proiectul, considerat anterior neviabil din punct de vedere economic, a revenit în atenţie datorită cererii tot mai mari pentru energia cu conţinut scăzut de carbon şi a reglementărilor în favoarea energiei regenerabile, conform Agerpres.

O comisie numită de guvern va redacta un raport despre proiect în acest an, iar compania Landsvirkjun se aşteaptă să ia o decizie finală de investiţii privind cablul subacvatic de 1.000 de km până în 2015-2016, potrivit lui Arnarson.

Articol preluat de pe http://www.incomemagazine.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments