Inchirierea unei locuinte

Închirierea unei locuinţe, Cum devenim proprietarii unei locuinţe,Cursuri de integrare socială,
Racordarea la utilităţi -apă, gaz, electricitate, telefonie fixă şi mobilă, televiziune, internet

Inchirierea unei locuinte

Mesajde samurai5561 » Sâm Aug 25, 2012 5:33 am

Ca så inchiriezi o locuinta trebuie sa ai bani.Daca ai bani, poti sa inchiriezi o locuinta :)


Hyra bostad = închiriere de locuințe

Olika hyresformer = Diferite forme de închiriere

Det finns många olika sorters hyresbostäder och det kan vara svårt att veta vad som skiljer dem åt. Det finns också bostäder för olika ändamål, beroende på var i livet du är. OmBoende har sammanställt en lista på de vanligaste hyresbostäderna.

Există multe tipuri diferite de locuințe de închiriat și poate fi dificil să ști ce le face diferite. Există, de asemenea, case pentru scopuri diferite, în funcție de locul în care vă aflați în viață. OmBoende a întocmit o listă a locuințelor cele mai comune de închiriere.

Hyresrätt = drept de a locui cu chirie

En hyresrätt hyr du av ett kommunalt bostadsbolag, en privat hyresvärd eller i andrahand.
Ai dreptul de a locui cu chirie daca inchiriezi de la o companie locativa municipala un proprietar privat sau secundar.

Studentboende = cazare pentru studenti

Studentboende är en typ av genomgångslägenhet, vilket innebär att hyresgästen ska bo där under studietiden. Ett villkor kan vara att ett visst antal studiepoäng ska klaras under en viss period. Detta är främst till för att säkerställa att någon inte bara är inskriven på en utbildning men inte studerar.
Locuinta de Student este un tip de apartament de parcurgere (tranzitie), ceea ce înseamnă că locatarul va rămâne acolo în timpul perioadei de studiu. O condiție ar putea fi faptul că un anumit număr de puncte de studiu (nr: se refera la punctajul obtinut in timpul studiilor sau notele tale care au influenta asupra deciziei daca mai vei locuii acolo sau nu)) trebuie sa le indeplinesti într-o anumită perioadă de timp. Acest lucru este, în principal pentru a se asigura că cineva nu este doar înscris pe un curs de formare, dar nu studiază.

Bostad för äldre och funktionshindrade – seniorboende = Locuințe pentru persoanele în vârstă și cu handicap - locuințe senior

Det är vanligt att hela hus avsätts för boende för äldre och att det sätts åldersgränser som villkor för att få hyra där. Bostäderna är ofta speciellt anpassade för äldre och personer med funktionsnedsättning.
Om du har en funktionsnedsättning och behöver anpassa din nuvarande bostad kan du kontakta din kommun för information.

Aceasta este un lucru comun ca intreaga casa sa fie alocata pentru(ca) locuințe pentru persoanele în vârstă și că sunt limite de vârstă, ca o condiție de a închiria acolo. Locuintele sunt de multe ori proiectate special pentru persoanele în vârstă și persoanele cu handicap.
Dacă aveți un handicap și trebuie să se adaptezi casa ta actuală, contactați autoritățile locale pentru informații.

Tjänstebostad eller personalbostad = Serviciu de locuințe sau locuințe de personal
En bostad som tillhandahålls av arbetsgivaren kan betraktas som tjänstebostad eller personalbostad. I många fall måste du flytta när anställningen upphör. Ibland hör arbetet och bostaden ihop, till exempel inom lantbruket. För personalbostäder gäller att hyresgästen normalt måste flytta om boendet varat mindre än tre år.

Un credit ipotecar oferit de angajator poate fi considerat ca reședință oficială sau cazare de personal. În multe cazuri, va trebui să te muti atunci când înceteaza contractul de muncă. Uneori auzi de muncă și acasă, in acelas timp, de exemplu, în agricultură. Pentru locuințele personalului pentru chiriaș, de obicei, trebuie să se deplaseze la cazare și dureaza cel puțin trei ani.

Ibland kan villkoren för hyra av tjänstebostad eller personalbostad vara bestämda genom kollektivavtal. Hyresvärden och facket kan då hjälpa till att upplysa om avtalet.

Uneori, condițiile de închiriere a locuințelor de ședere sau a personalului se determină prin negocieri colective.Proprietarul și uniunea (sindicatul) poate ajuta să dea lamuriri,( informatii, a face cunoscut) despre contract.


Sociala bostäder = locuințe sociale

Det är vanligt att kommunen hyr lägenheter för att hyra ut i andra hand till människor som har svårt att få eget kontrakt. Det kan till exempel handla om dålig ekonomi eller dåliga referenser. En annan variant kan vara att en blivande hyresgäst går med på att förhandla bort besittningsskyddet under en viss tid för att visa att han eller hon kan sköta ett boende. Detta brukar kallas bostadssociala kontrakt.

Este obisnuit pentru comunå de a închiria sau să subînchirieze apartamente pentru persoanele care au dificultăți în obținerea de contracte proprii. Acest lucru poate implica, de exemplu, o situatie financiara proastå sau de referințe proaste. O altă opțiune ar putea fi ca un potențial chiriaș este de acord să negocieze dreptul de prelungire a contractului de inchiriere pentru o anumită perioadă de timp pentru a arăta că el sau ea poate avea grija de o locuinta. Acest lucru este cunoscut sub numele de contracte de locuințe sociale.


Kooperativ hyresrätt = cooperativa de închiriere

Hyresrätterna hyrs eller ägs av en kooperativ förening. Precis som om du köper en bostadsrätt, så betalar du en insats och köper rätten att använda lägenheten. Om du flyttar får du tillbaka insatsen som du betalade när du flyttade in.

Drepturile de închiriere sunt posesiuni sunt deținute de către o cooperativă. La fel ca în cazul în care cumperi dreptul de chirias, vei plăti o contribuție și cumperi dreptul de a folosi apartamentul. Dacă te mutați, tu primesti înapoi suma pe care ai plătit-o când te-ai mutat în.

Övriga bostäder = alte case (locuinte

Ett exempel på anpassat boende är allergiboende. Där kan det till exempel vara bestämt att hyresgäster inte får använda parfym, röka eller ha husdjur.

Un exemplu de locuințe adaptate sunt unitati de cazare pentru alergici. S-ar putea, de exemplu, ca chiriașii så nu pot folosi parfum, sa fumeze sau daca au animale de companie.
Senast granskad: = Ultima recenzii 2011-10-04
siteul de unde am extras : http://www.omboende.se/
Mai departe scrie'n carte :)
Ultima oară modificat de samurai5561 pe Sâm Aug 25, 2012 7:01 pm, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
samurai5561
Fondator
Fondator
 
Mesaje: 18
Membru din: Mie Iul 25, 2012 7:33 pm
Localitate: Bodafors - Suedia
Genul: Barbat
Originar din: Bucuresti

Re: Inchirierea unei locuinte

Mesajde constantin_padure » Sâm Aug 25, 2012 6:00 am

Si acolo tot sistemul ala cu depozitul adica chiria x 3 ? Cel putin teoretic acei bani se recupereaza daca locuinta arata bine ...
"Revolutionarul" ,banat incepand cu data de 26 ian' 2012. :) ...

Pentru inregistare pe site si pe forum , accesati urmatorul link http://vikingi.ro/login/?action=register . Dupa aia dati o privire si aici : Completarea profilului
Avatar utilizator
constantin_padure
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 104
Membru din: Dum Iul 22, 2012 1:04 am
Localitate: Holsted - Danemarca
Genul: Barbat
Originar din: Roman, jud. Neamt

Re: Inchirierea unei locuinte

Mesajde samurai5561 » Sâm Aug 25, 2012 7:08 am

Da..dar stai ca m-am apucat de dim pe la 6 jumate de proiect si mi-am dat seama ca nu-mi place..asa ca am intrerupt..acum lucrez la el,dar deja au trecut 2 ore..mai fac o pauza.In plus de asta nu vreau sa pierd iar toata munca..asa ca lucrez in worl..si dupa aceea transcriu.
Avatar utilizator
samurai5561
Fondator
Fondator
 
Mesaje: 18
Membru din: Mie Iul 25, 2012 7:33 pm
Localitate: Bodafors - Suedia
Genul: Barbat
Originar din: Bucuresti


Înapoi la Stabilirea in Suedia

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron