Casa de 78 de metri patrati a fost proiectata de arhitectii Avanto Architects si a fost construita intr-o regiune izolata din Finlanda, pe o mica insula. Planul casei mici a fost organizat in forma de cruce, fiecare latura avand destinatia ei: livingul, dormitorul, bucataria si locul de luat masa. In fiecare capat al volumetriei o fereastra de mari dimensiuni aduce lumina naturala in interior si ofera o noua perspectiva a peisajului inconjurator.
Suprafetele exterioare au fost vopsite in negru pentru o integrare armonioasa in padurea inconjuratoare, in timp ce interioarele simple si albe lumineaza spatiile interioare, ducand lumina spre centrul casei.
O cladire separata gazduieste o sauna si o baie, insumand 24 de metri patrati. Intreaga casa este incalzita de semineele cu lemn proiectate de firma daneza Scan. Aflandu-se intr-o locatie izolata, proiectul casei din Finlanda include panouri solare pentru obtinerea necesarului de electricitate.
Proiectul acestei case mici are un design simplu, fara un impact asupra mediului in care a fost construita, reprezentand locul linistit si ideal in care te poti bucura de natura.

Articol preluat de AICI

 

Comentati folosind contul Facebook

comments