http://dump.fi/kuvat/reaktiot/jutta-urpilainen-ilme-rhonzv.jpgFinlanda este în discuţii cu Spania pentru a obţine acţiuni la băncile spaniole în schimbul contribuţiei Finlandei la pachetul de ajutor financiar convenit cu lideriui europeni.

Jutta Urpilainen, ministrul de finanţe al Finlandei, a declarat că vrea să obţină garanţii în schimbul contribuţiei la pachetul de ajutor financiar pentru băncile spaniole, în valoare de 100 miliarde de euro, pentru a-i apăra pe contribuabilii finalndezi de eventuale pierderi.

„Am discutat opţiunea acţiunilor la bănci. Există mai multe alternative şi este încă imposibil de spus în ce fel vor arăta garanţiile”, a declarat ministrul la postul local de televiziune YLE TV1, citat de Bloomberg.

http://dump.fi/kuvat/reaktiot/jutta-urpilainen-ilme-rhonzv.jpgUrpilainen dispune de numai câteva săptămâni să obţină de la Spania garanţii care să-i apere pe contribuabilii finalndezi de eventuale pierderi, înainte transferul primei tranşe a ajutorului, din luna iulie.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au decis în această săptămână ca Spania să primească 30 de miliarde de euro în această lună.

„Discuţiile cu Spania se află în desfăşurare, iar calendarul este o provocare”, a spus ministrul finlandez.

Articol preluat de pe tvrinfo.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments