Echipamente pentru verificarea documentelor de călătorie vor fi oferite Moldovei de către autorităţile din Finlanda. Despre aceasta a anunţat, marţi, ministrul finlandez de Interne, Päivi Räsänen, după întrevederea cu omologul său moldovean, Dorin Recean. Ministrul de Interne al Finlandei se află într-o vizită de lucru la Chişinău, relatează Mesager.
Polițiștii moldoveni vor avea echipament modern pentru verificarea documentelor de călătorie. Tehnica va fi utilizată de echipele mobile ale poliţiei de frontieră, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

„Echipamentul pentru verificarea documentelor de călătorie este o condiție foarte importantă pentru regimul liberalizat de vize. Instituțiile din Republica Moldova, în special poliția de frontieră, este echipată și capabilă de a identifica eventualele documente false”, spune ministrul Dorin Recean.

Oficialul finlandez a declarat că autoritățile de la Helsinki susţin aspiraţiile europene ale Moldovei. Ministrul de Interne finlandez a apreciat în special reformele din poliție, înregistrate de Moldova, în ultimii ani. „Apreciem acţiunile întreprinse de guvernul Republicii Moldova, ceea ce ține de asigurarea cetățenilor Moldovei și procesul de liberalizare a regimului de vize. Apreciem înalt reformele care au fost implementate de Ministerul de Interne într-un timp restrâns şi cu pași rapizi, precum și reforma poliției de frontieră”, spune Päivi Räsänen.

Ministrul finlandez de Interne l-a invitat pe omologul sau moldovean să efectueze o vizită în ţara sa pentru a continua discuţiile privind cooperarea instituţiilor pe care le reprezintă.

Preluat de pe http://trm.md/ro/stiri/

Comentati folosind contul Facebook

comments