Studenţii români se laudă că ştiu limba rusă (3,5%)Şase din zece studenţi români declară că au cunoştinţe avansate de limbă engleză, însă 43% dintre aceştia NU vorbesc nicio altă limbă străină în afară de engleză.

În afară de engleză, tinerii care studiază în Universităţile româneşti ştiu cel mai bine limba franceză (28% dintre respondenţi), potrivit raportului Trendence Graduate Barometer 2013, prezentat în premieră de REALITATEA.NET.

După franceză, urmează limba spaniolă (18%) şi germana (9%). Un procentaj surprinzător de mare dintre studenţii români declară că au cunoştinţe de limbă rusă (3,5%), aceasta fiind a patra limbă în clasament.

Studiul Trendence este cel mai complex raport de acest gen din Europa – în 2013 au răspuns chestionarelor peste 317.600 de studenţi din 24 de ţări, dintre care 11.652 studenţi din România.

În privinţa cunoştinţelor de limba engleză, tinerii români se află sub media europeană (60,7% vs. 63,4%).

Cel mai bine ştiu engleza studenţii din Austria (83%), Danemarca şi Norvegia (82%), în afara ţărilor de limbă engleză (Irlanda sau UK).

Mai puţini studenţi cunosc limba engleză decât în România cei din Ungaria (30%), Cehia (53%), Spania (41%) sau Italia (43%).

Preluat de pe http://www.realitatea.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments