Cum am ajuns să studiez în Danemarca
Hej alle! .
Numele meu este Adina si sunt studenta in anul trei la Aarhus University, Business and Social Sciences, specializarea Marketing and Management Communication.
Am inceput aceasta calatorie palpitanta la inceputul clasei a 12-a. Intr-una din zile (care avea sa imi schimbe viata, desi eu inca nu stiam) am aflat ce oportunitati ascunde zona nordica a Europei, complet necunoscuta mie.
Nu stiu cand a trecut timpul dintre acel moment si ziua in care am ajuns in Aarhus. Imi amintesc doar de examenul de Toefl dat la Craiova (mi s-a parut un chin), o zi in care am lipsit de la meditatiile de romana pentru a ma interesa mai mult de aceasta oportunitate (pentru care am fost mustrata destul de sever), si faimosul pachetel dat secretarei de la liceu pentru a obtine o adeverinta cu rezultatele de la Bac.
Continuarea articolului o aveti aici http://elenaciric.ro/2013/cum-ajuns-studiez-danemarca-guest-post.html
Sfat pentru cei ce vor sa aplice ! Incercati edmundo ! Consilieri foarte primitori ( aveam zile in care imi sunam consiliera de 3-4 ori – foarte cumsecade) si e FARA TAXA!
Pe cont propriu e si asa foarte bine daca puteti face asta .
Sfatul meu este sa cereti sprijin de la edmundo ( de la un consilier ca si cum ati dori sa aplicati prin ei ) – iar mai apoi faceti toate actele necesare pe cont propriu e mai bine .!
Succes !
Dupa ce ajungeti intr-o tara scandinava, amintit-va un cuvant important: COMUNICARE. Oamenii care sunt inchisi in ei, nu vor face prea multe in tarile scandinave. Cei de tip american, la fel, vor avea o viata destul de grea. Adica, in Dk, daca intra un american intr-o incapere si spune „I am the best in… walking the dogs ( de ex.)” a pierdut deja puncte in fata scandinavilor. Poate ca in State sau Romania face ceva impresie, aici…. din contra. Daca scandinavii vor vedea ca esti bun, te vor respecta. Ei vor sa vada ca esti bun, nu sa spui. Sunt destul de onesti. Comunicarea este o parte importanta in cultura lor. Daca esti taran, nu ti-o spun in fata, se retrag in liniste. Nu le plac confruntarile gratuite. De aceea nu prea se cearta intre ei.
La serviciu seful poate sa vina sa spuna „Vrei sa faci si asta pana pleci?” sau „Ai timp sa treci si pe acolo?” Nu va lasati pacaliti de politetea scandinava. Acela de fapt este un ordin. Doar ca nu sta in caracterul scandinav sa-si arate puterea, autoritatea. Se presupune ca omul stie ca el este seful, si nu mai e nevoie sa o mai arate inca o data.
Sunt doar cateva idei pt a avea o viata mai fluenta si mai usoara in tarile scandinave. „Cunoasterea este putere.”